Για να γίνει το ψωμί πολύ αφράτο δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία. Ανακατεύουμε το αλεύρι τη μαγιά το αλάτι και το νερό και φτιάχνουμε μια ζύμη σφιχτή, τόσο σφιχτή που να μην κολλάει στα χέρια μας όταν την ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο, χλιαρό αυτή τη φορά, νερό και ταυτόχρονα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή, σχεδόν να κολλάει στα χέρια κατά το ζύμωμα. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά και στο τέλος τη βάζουμε στο ταψί. Το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος τουλάχιστον για μιάμιση με δύο ώρες για να ωριμάσει και μετά το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα να ψηθεί.
Αν το ψωμί που θα φτιάξουμε τρίβεται εύκολα, τότε ήθελε 10 με 15 λεπτά πιο πολύ ψήσιμο.